Robienie zakupów

Namioty cateringowe – organizuj imprezy w plenerze

Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu wydarzeń odbywających się na świeżym powietrzu. Jak skonstruowane są współczesne namioty cateringowe i dlaczego warto ich używać?

Namiot cateringowy – na bankiety i targi

Namiot cateringowy jest powszechnie wykorzystywany przez firmy organizujące różnego rodzaju eventy w plenerze – bankiety, imprezy urodzinowe, rocznice ślubu, jak również targi. Obiekty tego typu znajdą zastosowanie zawsze wówczas, gdy na evencie pojawiają się potrawy, np. przystawki, napoje czy zimny bufet. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez długi czas świeżości serwowanych dań, a także ochraniają je przed przegrzaniem na słońcu czy wpływem innych negatywnych czynników zewnętrznych. W sprzedaży można znaleźć namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów i długości od 4 do 52 metrów. Kupujący mogą wybierać pomiędzy konstrukcjami o różnych barwach i układzie. Namioty cateringowe można też zestawiać ze sobą lub personalizować, aranżując struktury dostosowane do dowolnych potrzeb.

Namioty cateringowe – solidna budowa

Imprezy i wesela na świeżym powietrzu są coraz popularniejsze, nic więc dziwnego, iż wzrasta liczba osób szukających obszernych i trwałych namiotów cateringowych wykonanych z solidnych materiałów. Namiot cateringowy ochrania gości przed złą pogodą – przed opadami, silnym promieniowaniem słonecznym czy wiatrem. Dostępne na rynku namioty cateringowe cechują się mocną konstrukcją i wytrzymują nawet silne podmuchy wiatru. Współczesne namioty tego rodzaju są też wyposażone w systemy usprawniające cyrkulację powietrza wewnątrz namiotu, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Innym udogodnieniem jest również system gromadzący ciepło w namiocie, co jest szczególnie ważne chłodniejsze dni.